Beveiliging

Autobeveiliging

Autobeveiliging

Beveilig uw kostbare bezit

Diefstal van auto’s en hun toebehoren is aan de orde van de dag, waardoor zowel u als eigenaar maar ook uw verzekeringsmaatschappij wordt gedupeerd. De noodzaak voor een goede beveiliging van uw voertuig blijkt uit onderzoekscijfers. Er wordt namelijk elke zestien minuten een auto gestolen in Nederland. Om een inbraak in, of zelfs diefstal van uw auto te voorkomen kunt u een beveiligingssysteem door ons laten monteren. Deze systemen en de daarbij behorende montage zijn geclassificeerd door KIWA/SCM. Wij zijn hier sinds 1993 aangesloten, KIWA/SCM ziet erop toe dat het beveiligingssysteem en de montage ervan beiden voldoen aan vastgestelde kwaliteitsvoorschriften. Onze monteurs zijn gecertificeerd en vakbekwaam.

Klassenindeling

De klassenindeling die door KIWA/SCM gehanteerd wordt ziet er als volgt uit

Klasse 1

Een startonderbreker voorkomt dat een voertuig door kwaadwillenden op eigen kracht wordt verplaatst. In het keuringsvoorschrift van het CCV staat dat een Klasse 1 beveiligingssysteem een elektronische beveiliging is die voorkomt dat het voertuig door onbevoegden op eigen kracht verplaatst kan worden. Het systeem heeft de functie van een startonderbreker/blokkeer&shysysteem.

Klasse 2

Een Klasse 2-alarmsysteem voldoet aan dezelfde eisen als bovengenoemde startonderbreker en beschikt daarnaast over omtrekdetectie, interieurdetectie en alarmering middels sirene en knipperlichten.

Klasse 3

Een Klasse 3-alarmsysteem met hellingshoekdetectie beschikt over een startonderbreker, omtrekdetectie, interieurdetectie en alarmering middels sirene en knipperlichten. Daarnaast zal het alarm afgaan wanneer de hellingshoekdetectie wordt geactiveerd (bijvoorbeeld wanneer een auto wordt weggesleept).

Klasse 4

Een auto voorzien van een Klasse 4 systeem kan nadat deze is gestolen worden getraceerd. Het systeem geeft de locatie van het voertuig door aan een Particuliere Alarm Centrale (PAC). Deze centrale heeft direct contact met de politie. Zij kunnen het voertuig, wanneer gesignaleerd, direct opsporen. Klasse 4 is een systeem dat 24/7 automatisch de positie van het voertuig kan bepalen en real-time kan doorgeven aan een PAC en is daarnaast een startonderbreker/blokkeer&shysysteem. Dit systeem is minimaal voorzien van de volgende functies:

  • Real-time positiebepaling;
  • Directe communicatie met een PAC;
  • Blokkeersysteem dat verplaatsing van het voertuig op eigen kracht kan voorkomen. Deze blokkering kan bediend worden door de PAC;
  • Er is altijd een gecertificeerd beveiligingssysteem aanwezig, zoals een startonderbreker of een alarm.

Klasse 5

Een Klasse 5 systeem kan, net als een Klasse 4 systeem, de locatie van een gestolen auto doorgeven aan een PAC. Deze heeft direct contact met de politie, zodat zij het voertuig kunnen opsporen. Een Klasse 5 systeem heeft naast de functies van een Klasse 4 systeem een aantal extra functies: 

  • Koppeling aan het alarmsysteem voor doormelding aan de alarmcentrale;
  • Automatische inschakeling van het blokkeersysteem, nadat het alarm is afgegaan;

Er is altijd een gecertificeerd alarmsysteem aanwezig. Alleen klasse 3, B3 en M2 zijn toegestaan.

Wij zijn gespecialiseerd in het monteren van alle A-merken beveiligingssystemen, zoals Gemini, DEFA en Autonorm.

Klasse TV

Een terugvindsysteem (Klasse TV) moet voertuigen binnen 48 uur in Nederland terug kunnen vinden, waarbij binnen 24 uur de locatie bekend moet zijn. Deze systemen zijn voorzien van technieken die opsporing mogelijk moeten maken.

Beveiliging in uw auto

Vraag van onze klanten

Wij krijgen van onze klanten vaak de vraag: “Krijg ik een apart kastje wanneer ik bij u een alarm laat monteren?” Het antwoord hierop is afhankelijk van de basisbeveiliging die in uw auto aanwezig is. Indien er namelijk af-fabriek al een klasse 1 beveiligingssysteem aanwezig is dat een SCM erkenning heeft, mag het daarop aangesloten alarmsysteem klasse 2 en 3 bediend worden met de originele handzender/sleutel van uw auto. Onze medewerkers kunnen u altijd vertellen of het ook in uw auto mogelijk is, wij zijn op de hoogte van alle toegekende certificeringen.

Aanvullende maatregel

Auto met keyless entry en/of start

Als een auto voorzien is van een keyless entry- en/of startsysteem, moet het af-fabriek beveiligingssysteem voldoen aan de eisen uit het keuringsvoorschrift. Beveiligingen waarbij geen aanvullende maatregelen tegen een zogenaamde relay attack is getroffen, kunnen zonder aanvullende maatregelen niet van een CCV-certificaat Voertuigbeveiliging worden voorzien. Deze voertuigen kunnen alleen worden gecertificeerd voor Klasse 1, Klasse 2 of Klasse 3 als er een certificaat ‘KE01 Aanvullende Maatregel’ is uitgegeven op het voertuig.

Reviews

Dit zeggen onze klanten over ons

Snelle service

Contact opnemen

Vul het onderstaande formulier in met uw vraag en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.