Beveiliging

Vrachtwagen

Beveiliging vrachtwagens

Bedrijfsvoertuigen

Diefstal van een vrachtwagen en/of lading kan veel schade opleveren voor vervoerders, de ontvangers die afhankelijk zijn van de lading en verzekeraars. U kunt het risico op diefstal van en uit een bedrijfsvoertuig met een 24 volt systeem verkleinen door het te beveiligen. Ook zijn er systemen die ervoor kunnen zorgen dat uw voertuig wordt teruggevonden na diefstal.

Het beveiligen van uw vrachtwagen is wat ingewikkelder en moet voldoen aan zware eisen. Dit heeft een aantal oorzaken: we praten namelijk niet alleen over de vrachtwagen en/of lading, maar vaak ook over de chauffeur en zijn persoonlijke bezittingen die aanwezig zijn in het voertuig. Diefstal of inbraak heeft voor u als chauffeur/ondernemer dus vaak verstrekkende financiële gevolgen. Daarbij komt dat vrachtwagens op diesel rijden en zijn voorzien van zware motoren.

Een goed beveiligingssysteem kan de kans op inbraak in uw bedrijfsvoertuig verkleinen. Kiwa SCM gecertificeerde alarmsystemen voldoen aan de laatste eisen. Ook moderne dieven wordt het zo moeilijk gemaakt om in te breken. Wat voor systemen zijn er om inbraak te voorkomen?

Alarmsystemen

Klasse B2 en Klasse B3

Bedrijfsvoertuigen kunnen worden voorzien van een alarmsysteem (Klasse B2 of Klasse B3). Er zal een alarm afgaan (optisch en akoestisch) als de omtrekdetectie, ruimtelijke detectie, kanteldetectie en/of motorkapdetectie wordt geactiveerd. De blokkering die voorkomt dat het voertuig zich op eigen kracht kan verplaatsen, heeft bij Klasse B2 een aanvalsbestendigheid van vijf minuten en bij klasse B3 een aanvalsbestendigheid van vijftien minuten.

Aanvullende maatregel

Bedrijfsvoertuig met Keyless Entry en/of Start?

Wanneer een vrachtwagen voorzien is van een Keyless Entry en/of Start systeem, moet het af-fabriek beveiligingssysteem voldoen aan de gestelde eisen in het keuringsvoorschrift. Beveiligingen waarbij geen aanvullende maatregel tegen relay-attack is getroffen, kunnen zonder aanvullende maatregel niet van een CCV certificaat Voertuigbeveiliging worden voorzien. Deze voertuigen kunnen alleen worden gecertificeerd voor Klasse B2 of Klasse B3 als er een certificaat “KE01 Aanvullende Maatregel” is uitgegeven op het voertuig.

Reviews

Dit zeggen onze klanten over ons

Snelle service

Contact opnemen

Vul het onderstaande formulier in met uw vraag en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.