Comfort

Cruise control

Cruise control

Wat is een cruise control?

Een cruise-control is een elektronische snelheidsregelaar. Het apparaat meet uw snelheid en neemt de functie van het ingetrapt houden van uw gaspedaal over. U stelt zelf de snelheid in die het voertuig moet aanhouden. U doet dit met een bediening aan uw stuurkolom. 

Cruise control

Mogelijkheden

– U kunt de snelheid die u op dat moment rijdt, vastleggen. De cruise- control zorgt er vervolgens voor dat u die snelheid blijft rijden zonder dat u daar met het gaspedaal iets aan hoeft te doen.
– Het is mogelijk deze cruise snelheid te verhogen, verlagen, uit te schakelen of de laatst gereden cruise snelheid te hervatten.

De cruise-control schakelt onmiddellijk uit zodra u remt of het koppelingspedaal indrukt.

U neemt daarna zelf de regie weer over. Uiteraard kunt u de cruise-control ook handmatig uitzetten.

Cruise control

De voordelen

Meer rijcomfort en ontspanning tijdens uw rit. Rijden zonder de voet op het gaspedaal vermindert de kans op nek- en rugklachten en vermoeidheid. Tevens kunt u zich op de weg concentreren en hoeft u niet constant te letten op uw snelheidsmeter.

Doordat u gelijkmatiger rijdt en u zich aan de snelheidslimiet houdt bespaart u brandstof, en bekeuringen.

Nederlands onderzoek toonde een brandstofbesparing van 4-10% aan bij gebruik van  een cruise control. Ook wordt de uitstoot van schadelijke gassen beperkt. Zo draagt u tevens een steentje bij aan een schoner milieu.

Reviews

Dit zeggen onze klanten over ons

Snelle service

Contact opnemen

Vul het onderstaande formulier in met uw vraag en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.