Comfort

Radar en Laser

Radar en laser

De luxe van relaxed rijden

De producten van Stinger en Target Blu Eye hebben een grote toegevoegde waarde voor u als weggebruiker. Ze dragen bij aan het verbeteren van uw veiligheid onderweg en bieden u een aantal interessante functies en diensten. Met een Stinger in combinatie met de Laser uitbreiding bent u gewapend tegen bijna alle onvoorziene situaties op de weg.

Onderzoek

Is de Stinger legaal in Nederland?

Eind 2004 hebben inspecteurs van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) namens justitie een onderzoek gedaan naar de Stinger. Na afloop van het o.a. bij TNO uitgevoerde onderzoek heeft de VWA verklaard dat de Stinger volledig aan de nieuwe regelgeving voldoet. Justitie heeft laten weten dat de Stinger volledig legaal is zolang deze in Nederland niet voorzien is van de Radar Alarmering functie.

Mogelijkheden

In het kort een overzicht van de mogelijkheden van de Stinger producten:

Ritregistratie

Voor een eenvoudige rittenadministratie kunt u zich laten bijstaan door de Stinger.

Safety Signals

Een geavanceerd veiligheidssysteem. Een Stinger ontvangt op grote afstand Safety Signals van zenders die ingezet kunnen worden door bijvoorbeeld wegenbouwers, scholen, politie en ambulancediensten. Deze signalen worden realtime omgezet in een waarschuwingsbericht. Zo kan de Stinger u al op een kilometer afstand waarschuwen met een audio- en visueel signaal.

Traject Alarmering

Wanneer u een trajectcontrole nadert waarschuwt het systeem u en geeft gedurende het traject uw gemiddelde GPS snelheid aan. De Stinger waarschuwt u indien deze boven de ingestelde limiet ligt. Verder geeft het systeem aan waar u zich in het traject bevindt.

Laser Safety Signals

U rijdt op een niet al te drukke snelweg. Plotseling wordt u door uw Stinger gewaarschuwd : Safety Signal – remmend verkeer. Voor de zekerheid mindert u snelheid. Een kilometer verderop blijkt het verkeer op de snelweg stil te staan. Dankzij Stinger kunt u tijdig op deze opstopping anticiperen.

Laser Alarmering

De laser alarmering van Stinger is buitengewoon gevoelig. Zelfs dusdanig, dat uw Stinger controlelasers kan opsoren die op een auto voor u worden ‘afgevuurd’.

Laser Shield

Met behulp van de gevoelige laser detectie speurt Stinger Laser een “Lasergun” vliegensvlug op en trekt – zoals u wilt en waar toegestaan – een Shield op ter protectie tegen laserstralen. Na enkele seconden (het aantal dat door u zelf is in te stellen) vervalt de “Shield-up” tijd en eindigt deze bescherming.

Spotlist Alarmering

Op basis van GPS kunt gewaarschuwd worden voor gevaarlijke wegsituaties, flitspalen of afslagen.  Zelfs in landen waar radar alarmering niet is toegestaan kunt u dankzij Spotlist Alarmering gewaarschuwd worden voor radarpalen.

Radar Alarmering

Waar radaralarmering is toegestaan kan de Stinger politieradars lokaliseren. Dankzij de hyperintelligente techniek kan hij radars herkennen op ruim de dubbele afstand van waarop normale radardetectors dat kunnen.

Target Blu Eye

Target Blu Eye is een uniek en wereldwijd gepatenteerd verkeersveiligheidssysteem, gebaseerd op TETRA technologie, de basis voor het C2000 netwerk van de Nederlandse hulpdiensten, dat u tijdig waarschuwt voor naderende hulpdiensten. Ook als de hulpdienst géén zwaailicht en sirene voert. U wordt gewaarschuwd via een akoestisch signaal en met een signaalsterktemeter op het bedieningsdisplay. Hierop kunt u in één oogopslag aflezen of de hulpdienst dichterbij komt of zich van u verwijdert.

Het beproefde verkeersveiligheidssysteem Target Blu Eye herkent de aanwezigheid van: Politievoertuigen (surveillancewagens, KLPD en onopvallende politieauto’s), Politiemotoren, Ambulances, Brandweerauto’s

Reviews

Dit zeggen onze klanten over ons

Snelle service

Contact opnemen

Vul het onderstaande formulier in met uw vraag en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.